Bitcoin a Ethereum: Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského

Bitcoin je prvou a najväčšou kryptomenou. Každý týždeň prinášame jeho analýzu spolu s najväčším altcoinom – Ethereom. Analýza pochádza od skúseného tradera a obchodníka Jakuba Kraľovanského. Základný fundament na tento týždeň tvorí vojenský útok Iránu na Izrael, ktorý zhodil trhy. Predpokladáme však, že je to len cenová korekcia a rasty budú pokračovať.

Redakcia Investície vo vrecku
Publikované: 15. apríla 2024

Zdieľajte tento článok

Bitcoin a Ethereum sú dve najväčšie kryptomeny

Bitcoin a Ethereum, dve najväčšie kryptomeny. Do veľkej miery práve tie určujú smer celého kryptomenového trhu. Bitcoin pre trh ako taký, Ethereum zas pre altcoiny. Týždenný prehľad vývoja na týchto kryptomenách ponúkame pravidelne na stránkach magazínu. Autorom je známy slovenský trader a edukátor Jakub Kraľovanský. Trhy tento víkend zasiahla silná fundamentálna udalosť – čierna labuť. Vojenský útok Iránu na Izrael s určitosťou ovplyvní aj ďalšie trhy.

Bitcoin – Týždenný graf

Pred 12 dňami som vydal video, že Bitcoin pôjde cenovo pod 60 000 USD. Veľa ľudí tomu neverilo, smiali sa a urážali ma. Za to video som dostal kopec nadávok, urážok a výsmechu. Som rád, že analýza vyšla a ďakujem vsetkým, čo ma sledujú a podporujú. Vždy sa snažím najlepšie ako viem a vždy sa jasne snažím vyjadriť svoj názor. Zároveň sa chcem prikloniť sa na niektorú stranu. Nechcem aby moje analýzy bolo len vymenovanie možností, čo sa môže stať. Asi vidíte co sa deje s Iránom a Izraelom. Je to veľmi smutné a pre mňa dvojnásobne, pretože predchádzajúca analýza vyšla práve na základe strachu a paniky zo smrti a vojny.

Bitcoin vo svetle aktuálnych udalostí. Zdroj: Youtube

Minulý týždeň sme hneď na začiatku rástli a prekonali sme nový vrchol, toto sa dialo hneď v pondelok. Akonáhle však trh v pondelok otvoril, išli sme dole. Nakoniec to teda bol len výber likvidity.

Avšak tento víkend kvôli Iránu sme šli zase cenou dole, ale ak sa na to pozrieme ako na celok, sme zhruba v strede kanálu. Takže ani negatívne údaje o inflácii a ani útok Iránu nedokázali Bitcoin zhodiť dole takým spôsobom, aby sa stalo niečo podstatné. Toto je za mňa teraz kľúčové.

Bitcoin vybral likviditu a drží sa v cenovom kanáli. Zdroj: Tradingview

Bitcoin vybral dole likviditu (naznačené na grafe oranžovou farbou) a myslím si, že ak nepríde nejaký ešte horší fundament, tak by teoreticky mohol už tento kanál držať. Uvidíme či prídu nejaké výpredaje aj skrz halving, ale ak Bitcoin výrazne nepadol ani kvôli inflácii ani kvôli vojne, tak by to mohol udržať.

Ethereum – Týždenný graf

Kým držíme tento support, je všetko v najväčšom poriadku. Viem, je to celkom veľký cenový kanál, ale ak by sme si ešte viac oddialili graf ETH, tak toto je naozaj úplne ideálne hladina, kde urobiť posledný kanál a konsolidáciu ceny.

A potom už by som čakal veľmi silné rasty.

Ethereum môže napodobniť Bitcoin z minulosti. Zdroj: Tradingview

Dávalo by mi zmysel, že ETH robí aktuálne posledný cenový kanál a potom príde ten exponenciálny rast, ktorý je charakteristický pre bullmarket. Bude trvať pár mesiacov a odštartuje aj altcoinovú sezónu a donesie tie altcoiny na nové maximá. Čím dlhšie tento kanál budeme tvoriť, tak tým vyššia šanca na ten výstrel je. A tým ten výstrel bude aj silnejší.

Ethereum môže napodobniť Bitcoin z minulých rokov. Zdroj: Tradingview

Takže dajme tomu čas, nie je sa kam ponáhľať. Aj Bitcoin robil v roku 2020 cenový kanál približne 9 mesiacov medzi hladinou 9-12 k dolárov a potom prišiel rast z 12 k rovno na 65 k. Takže naozaj len trpezlivosť bude teraz kľúčová.

Ďalšie zaujímavé čítanie: Týždenný kalendár investora (15. 4. – 21. 4. 2024)

O autorovi

Redakcia Investície vo vrecku

Top zaujímavosti a novinky

Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (21. týždeň)
20. mája 2024
SP500 a DXY – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (21. týždeň)
20. mája 2024
Týždenný kalendár investora (20. 5. – 26. 5. 2024)
19. mája 2024
Finančné trhy (Škola investovania)
18. mája 2024
binance_add

Najčítanejšie

Zlato a ropa – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (21. týždeň)
20. mája 2024
Trápi nás inflácia služieb, tvrdí Marek Nemky
18. mája 2024
eToro - Recenzia brokera
15. mája 2024
Freedom24 - Recenzia brokera
15. mája 2024
fredom24_1

TOP najlepšie burzy

binance
Binance
97,1
Binance je ideálnou platformou pre obchodníkov, ktorí hľadajú bohaté obchodné možnosti a nízke poplatky. Poskytuje platformu, na ktorej sa obchodníci môžu cítiť pomerne bezpečne pri uskutočňovaní svojich transakcií.
bybit
Bybit
88,6
Bybit, ako jedna z rastúcich platforiem v oblasti kryptomenových derivátov, poskytuje svojim používateľom robustné obchodné možnosti zamerané hlavne na maržové a futures obchodovanie s pákovým efektom.
mexc
MEXC
87,1
MEXC je dynamická kryptomenová burza, ktorá poskytuje širokú škálu služieb pre obchodníkov a investorov z celého sveta. Vďaka svojej rozmanitosti a inovatívnym prístupom sa stala populárnou voľbou.
bitget
Bitget
82,8
Bitget je rýchlo sa rozvíjajúca burza, ktorá získava uznanie vďaka svojim inovatívnym funkcionalitám a silnej orientácii na sociálne obchodovanie, čo ju robí atraktívnou pre široké spektrum obchodníkov.
Návrat hore