Coinbase svojimi výsledkami exceluje

DSC_1222_V4
Janka Lukáčová
Publikované: 7. mája 2024

Zdieľajte tento článok

Coinbase potešila akcionárov
Zdroj fotografie: pexels.com/Alesia Kozik

Kryptoburza Coinbase (COIN) dosiahla v prvom štvrťroku 2024 vynikajúce výsledky. Vykázala za toto obdobie čistý zisk 1,2 miliardy USD a dilutovaný zisk na akciu (Earnings Per Share) vo výške 4,40 USD. Zisk zahŕňal aj zisk z ocenenia kryptoaktív určených na investovanie vo výške približne 650 miliónov USD. Najväčšia svetová kryptomena Bitcoin v prvom štvrťroku posilnila o viac ako 34 %, zatiaľ čo index CoinDesk 20 (CD20) vzrástol o takmer 17 %.

Optimizmus na trhu a nové produkty

Maklérska spoločnosť JMP vidí za úspechom jednej z najväčších kryptobúrz v tom, že ťažila zo zlepšujúcich sa podmienok na trhu s kryptomenami a z diverzifikácie svojho podnikania.

Hoci sa domnievame, že investori si musia zachovať chladnú hlavu v súvislosti s prílivom a odlivom nadšenia do tohto odvetvia, ktoré sa často zhoduje s výkyvmi cien, vidíme niekoľko základných trendov, ktoré podporujú našu pozitívnu tézu, že burza bude relevantným hráčom prakticky vo všetkých aspektoch kryptoekonomiky,“ napísali analytici JMP pod vedením Devina Ryana.

Medzi oblasti, z ktorých má spoločnosť JMP v súvislosti s burzou najväčšiu radosť, patrí zavedenie inteligentnej peňaženky Coinbase Prime a jej rastúce medzinárodné príležitosti.

Ďalšia maklérska spoločnosť Canaccord Genuity dodáva, že príjmy zo spotrebiteľských a inštitucionálnych transakcií vzrástli oproti predchádzajúcemu štvrťroku o 101 % a 133 %. Tento rast bol spôsobený lepšou aktivitou na širšom trhu spotových fondov obchodovaných na burze (ETF) spolu s pokračujúcimi investíciami do novej ponuky produktov a rastom aktívnych používateľov Coinbase.

Spustenie druhej vrstvy blockchainu Base by malo pomôcť upevniť vedúcu pozíciu kryptoburzy tým, že dokáže riadiť nízkonákladové transakcie v rámci rastúcej základne používateľov a spravovaných aktív.

Coinbase prezentuje výsledky. Zdroj: Youtube

Coinbase pomohol aj rast stablecoinu USDC

Coinbase tiež zaznamenala silný rast bilancie pre stablecoin USDC, a to tak na svojej platforme, ako aj v celkovej trhovej hodnote, a to prinieslo 197 miliónov USD príjmov, uviedol ďalší maklér KBW. USDC je stablecoin vydaný spoločnosťou Circle, v ktorej má minoritný podiel aj táto kryptoburza, ktorá dosahuje hrubý úrokový výnos z nesplatených zostatkov USDC.

Pri pohľade do budúcnosti však maklér KBW uvádza, že je opatrný, pokiaľ ide o zostatky USDC, vzhľadom na nedávny rýchly rast podnikania a predpoklad, že zostatky sa nakoniec znížia, keď začnú klesať sadzby.

Maklér JMP zopakoval svoj „market outperform“ rating pre kryptoburzu Coinbase a cieľovú cenu 320 USD. Canaccord Genuity zvýšil svoju cieľovú cenu na 280 USD z 240 USD, pričom ponechal svoj rating pre nákup. Do tretice maklér KBW tiež zvýšil svoju cieľovú cenu, a to na 240 USD z 230 USD. Akcie Coinbase sa v piatok minulý týždeň na začiatku obchodovania znížili o 3,6 % na 220,62 USD.

Ďalšie zaujímavé čítanie: SP500 a DXY – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského

O autorovi

DSC_1222_V4
Janka Lukáčová

Vyštudovala ekonomiku malých a stredných podnikov. V profesionálnom živote sa venuje podpore inovácií, startupov so spoločenským prínosom a osobnému rozvoju. Vo voľnom čase sa zaujíma o najznámejšiu kryptomenu – Bitcoin.

Top zaujímavosti a novinky

Týždenný kalendár investora (20. 5. – 26. 5. 2024)
19. mája 2024
Finančné trhy (Škola investovania)
18. mája 2024
SP500 a DXY – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (20. týždeň)
13. mája 2024
Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (20. týždeň)
13. mája 2024
binance_add

Najčítanejšie

eToro - Recenzia brokera
15. mája 2024
Freedom24 - Recenzia brokera
15. mája 2024
Inflácia vo výsledkoch CPI a PPI. Čo môžeme očakávať od trhov?
15. mája 2024
XTB - Recenzia brokera
14. mája 2024
fredom24_1

TOP najlepšie burzy

binance
Binance
97,1
Binance je ideálnou platformou pre obchodníkov, ktorí hľadajú bohaté obchodné možnosti a nízke poplatky. Poskytuje platformu, na ktorej sa obchodníci môžu cítiť pomerne bezpečne pri uskutočňovaní svojich transakcií.
bybit
Bybit
88,6
Bybit, ako jedna z rastúcich platforiem v oblasti kryptomenových derivátov, poskytuje svojim používateľom robustné obchodné možnosti zamerané hlavne na maržové a futures obchodovanie s pákovým efektom.
mexc
MEXC
87,1
MEXC je dynamická kryptomenová burza, ktorá poskytuje širokú škálu služieb pre obchodníkov a investorov z celého sveta. Vďaka svojej rozmanitosti a inovatívnym prístupom sa stala populárnou voľbou.
bitget
Bitget
82,8
Bitget je rýchlo sa rozvíjajúca burza, ktorá získava uznanie vďaka svojim inovatívnym funkcionalitám a silnej orientácii na sociálne obchodovanie, čo ju robí atraktívnou pre široké spektrum obchodníkov.
Návrat hore