Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského

Redakcia Investície vo vrecku
Publikované: 6. mája 2024

Zdieľajte tento článok

Bitcoin a Ethereum sú dve najväčšie kryptomeny
Zdroj fotografie: IVV

Dve najväčšie kryptomeny – Bitcoin a Ethereum – zaradzujeme pravidelne v pondelok do týždennej analýzy. Jej autorom je známy trader a popularizátor kryptomien Jakub Kraľovanský. Minulý týždeň sme boli svedkami ďalších poklesov, koniec týždňa však bol značne pozitívny. Súviselo to aj s údajmi z amerického trhu práce. Tie, napriek tomu, že boli negatívnejšie, mali na trh veľmi pozitívny dopad. Svedčí to o aplikácii psychológie, keďže negatívnejšie výsledky viac približujú očakávané zníženie sadzieb.

Bitcoin – Týždenný graf

Pozrite sa na ten minulý týždeň! Pozrite sa na tú sviečku. Toto je absolútna dokonalosť a vysvetlím vám aj prečo :

  1. Opäť, už 4-krát v rade veľmi dlhý vytiahnutý knôt.
  2. Uzavreli sme rastovú sviečku.
  3. Uzavreli sme nad CLOSE predošlej sviečky.
  4. V rámci týždňa sme sa vrátili do RANGU.

Toto všetko vieme vyčítať z jednej jedinej sviečky. Nemusím hovoriť ako veľmi pozitívna (bullish), čiže rastová táto sviečka je.

Čo nám vlastne hovoria tie vytiahnuté knoty?

Tie nám hovoria, že vždy, keď cena ide pod 60 k, tak tam je obrovská sila nakupujúcich. Tí dokážu okamžite dostať tú cenu zase hore, a to dokonca tak, že z tej sviečky ostane len knôt.

Z hľadiska sviečok minulý týždeň len dokazuje, že napriek vojnovému konfliktu Iránu napriek vysokej inflácii napriek tomu, že Fed nechce znižovať sadzby napriek ďalším milión veciam jednoducho BTC na týždňovom grafe drží tých 60 k.

Bitcoin - týždenný graf
Bitcoin – týždenný graf. Zdroj: Tradingview

Čo sa týka nejakého kontextu, tak na týždňovom grafe stále držíme predošlé all-time-high (historicky najvyššiu cenu) z toku 2021, takisto stále držíme trendovku aj supporty (podporné cenové hladiny). Absolútne nevidím žiadny dôvod na paniku. Bitcoin na týždňovom grafe neprerazil doslova nič na to, aby bol nejako negatívny alebo aby niekto hovoril, že je koniec (koľký v poradí?).

Prečo je dôležitý týždenný graf?

  • Týždenný graf pozerajú veľké inštitúcie, fondy, firmy, Wall Street.
  • Týždenný graf nám ukazuje hlavný trend.

Ja zase ten týždňový graf prirovnám ku zápasu Realu Madrid. Je úplne jedno, aký je priebeh zápasu. Je úplne jedno, či sa vám nedarí či máte smolu či nevládzete či trpíte. Je úplne jedno, že vás súper zatlačí, ak zápas vyhráte 2:0. Toto je presne týždenný graf. Je úplne jedno že sme počas týždňa išli prudko dole (zhodou okolností zase pred FOMC meetingom v utorok), ak ten týždeň dokážeme uzavrieť takto pozitívne (bullish). Rozumiete tej pointe? Cez týždeň často krát vidíme šum, často krát vidíme pohyby, ktoré nás majú zmiasť, ale vždy ide o ten týždenný graf. kde sa nám to na konci týždňa podarí zavrieť.

Bitcoin - zóny
Bitcoin – zóny. Zdroj: Tradingview

Bitcoin – denný graf

Najlepšie čo by sa nám teraz mohlo stať je to, že by BTC začal robiť range (cenový kanál) či triangel. Jednoducho nejaký pohyb do boku. Podobne to bolo po schválení ETF a vidíme, čo potom prišlo.

MOJE bullish dôvody:

  • TETHER stále tlačí nové USDT.
  • GRAYSCALE 1-krát nakúpilo (možno pomaly končia predaje).
  • ETF v Hong-Kongu.
  • SP500 stále stabilné.
  • US prezidentské voľby na jeseň.

Ak vyššie uvedené body budú platné, tak je to len otázka času kým pôjdeme zase hore. Pretože ak sú svetové trhy stabilné, ak to americká ekonomika zvláda, tlačí sa Tether a stále pribúdajú nové ETF po svete, tak logicky nie je dôvod ísť dlhodobo dole. Práve naopak. Nové ATH je otázka času. Budú to týždne či mesiace? Je to jedno, je to len otázka času.

Bitcoin - denný graf
Bitcoin – denný graf. Zdroj: Tradingview

Ethereum – Týždenný graf

Môj názor je, že ETH jednoducho nepôjde pod ten support (podporná cenová hladina) na 2394 – 2724 USDT. Myslím si, že ho udržia a zároveň, ak by popravde ETH pod tento support išlo, tak sa vážne treba zamyslieť nad tým či už tento bull market neskončil.

Ak je bull market stále platný, tak tento support musíme udržať.

Ethereum je na tom podobne ako Bitcoin
Ethereum je na tom podobne ako Bitcoin. Zdroj: Tradingview

BTC dominancia naznačuje začiatok altcoinovej sezóny?

Ak sa pozrieme bližšie na graf, vidíme tam 3 vrcholy po sebe. Rovnako vidíme, že sme krásne otestovali to predošlé lov (dno) na 57.22 %. Dominancia stále drží trendovku, takže je naozaj veľmi skoro hovoriť o tom, že trend sa zmenil. Ale ak sa pozriem na všetky grafy dohromady a na tú psychológiu, tak ja osobne si myslím, že dominancia BTC je na vrchole.

Psychologicky mi dáva zmysel, že ak BTC definitívne prerazí nové all-time-high a bude ťahať cez 80 k, tak altcoiny začnú výraznejšie rásť. Pretože sú oveľa viac vyklesané. Oni ten priestor na rast majú fakt brutálny, zatiaľ čo BTC vidím silnú psychologickú hranicu medzi 95 – 100 k. Tam si myslím, že už viacero investorov, ktorí investovali ešte pred 2021, začnú realizovať prvé zisky.

Bitcoin dominancia
Bitcoin dominancia. Zdroj: Tradingview

Ďalšie zaujímavé čítanie: Binance – najväčšia kryptoburza sveta

O autorovi

Redakcia Investície vo vrecku

Top zaujímavosti a novinky

Týždenný kalendár investora (20. 5. – 26. 5. 2024)
19. mája 2024
Finančné trhy (Škola investovania)
18. mája 2024
SP500 a DXY – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (20. týždeň)
13. mája 2024
Bitcoin a Ethereum – Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského (20. týždeň)
13. mája 2024
binance_add

Najčítanejšie

eToro - Recenzia brokera
15. mája 2024
Freedom24 - Recenzia brokera
15. mája 2024
Inflácia vo výsledkoch CPI a PPI. Čo môžeme očakávať od trhov?
15. mája 2024
XTB - Recenzia brokera
14. mája 2024
fredom24_1

TOP najlepšie burzy

binance
Binance
97,1
Binance je ideálnou platformou pre obchodníkov, ktorí hľadajú bohaté obchodné možnosti a nízke poplatky. Poskytuje platformu, na ktorej sa obchodníci môžu cítiť pomerne bezpečne pri uskutočňovaní svojich transakcií.
bybit
Bybit
88,6
Bybit, ako jedna z rastúcich platforiem v oblasti kryptomenových derivátov, poskytuje svojim používateľom robustné obchodné možnosti zamerané hlavne na maržové a futures obchodovanie s pákovým efektom.
mexc
MEXC
87,1
MEXC je dynamická kryptomenová burza, ktorá poskytuje širokú škálu služieb pre obchodníkov a investorov z celého sveta. Vďaka svojej rozmanitosti a inovatívnym prístupom sa stala populárnou voľbou.
bitget
Bitget
82,8
Bitget je rýchlo sa rozvíjajúca burza, ktorá získava uznanie vďaka svojim inovatívnym funkcionalitám a silnej orientácii na sociálne obchodovanie, čo ju robí atraktívnou pre široké spektrum obchodníkov.
Návrat hore