Halving: Ako to vidí Jakub Kraľovanský

Halving býva dobrou príležitosťou na dobrý zárobok. Zároveň však aj obdobím, kedy množstvo ľudí prerobí. Problém je v tom, že je potrebné vyhodnotiť informácie a niekedy aj v časovom strese. Odkladanie rozhodnutia môže byť fatálne. Aj preto sme sa o halvingu rozprávali so skúseným človekom v oblasti kryptomien.

Marek Rodák
Marek Rodák
Publikované: 16. apríla 2024

Zdieľajte tento článok

Halving prináša množstvo príležitostí
Zdroj fotografie:

Halving je veľmi dôležitou udalosťou nie len pre Bitcoin, ale pre celý kryptomenový svet. Jeho svedkami sa staneme už o približne tri dni. V čom je tento halving iný a čím bude odlišný, sme sa rozprávali s Jakubom Kraľovanským, známym slovenským obchodníkom a edukátorom v oblasti kryptomien.

Do halvingu ostávajú tri dni

Máme obdobie tesne pred halvingom. Ako to teraz vidíš?

Ahoj. Aktuálne vidíme, že nákupy ETF fondov sú slabšie a rovnako z on-chain analýz je jasne vidieť, že dlhodobejší hodleri realizujú zisky. Na druhú stranu tu pribúdajú menšie peňaženky. Čiže môžeme povedať, že dlhodobejší hodleri to predávajú tým menším.

Okolo halvingu tá cena vždy trochu stagnovala išla do strany či klesla a ja by som sa nečudoval keby tomu bolo rovnako teraz. Avšak čo je dosť pozitívne je to, že sa tlačí nový Tether. Ak cena Bitcoinu stojí, ale tlačí sa nový Tether, tak je len otázka času kedy Bitcoin pôjde hore.

Oplatí sa teraz teda vstúpiť do Bitcoinu a kryptomien?

Ja si myslím, že toto môže byť naozaj už úplne posledná šanca pred väčšími rastami. Bolo to tak aj v rokoch 2016 a 2020. Akonáhle je po halvingu a Bitcoin prekoná ATH, tak tam prichádza už veľmi silný pohyb hore a rovnako aj na altcoinoch.

Pri tejto príležitosti sme si pripravili pre všetkých krypto ľudí akciu -30% na členstvá. Táto akcia platí do 21.04 do polnoci.

Toto teda môže byť fakt jedna z posledných šancí na relatívne „lacné nákupy.“ 

Halving nebýva pokojným obdobím. Zdroj: Youtube

Akcia na členstvo

Vieme, že aktuálne máš akciu na členstvo v skupine Trader 2.0. Tá akcia platí len pre nových členov alebo aj už súčasných?

Pre všetkých. Ak niekto ešte členstvo nemá, tak je to easy proste si ho len kúpi a má. Ak už niekto členstvo má, tak sa mu členstvo napáruje čiže ku súčasnému sa mu pripočíta ďalšie.

Myslíš si, že sa platené členstvo v skupine v tomto období oplatí? V bullrune by mal byť predsa schopný  na kryptomenách zarobiť každý. Ak si teda dá pozor na to, kedy má krypto predať.

Myslím si, že sa určite oplatí. Krypto je dnes už obrovské. Keď som ja začínal v roku 2017, tak v podstate si mohol krypto len nakúpiť a predať. Nič viac. Dnes vieš obchodovať futures, vieš zbierať airdropy, vieš stakovať, farmovať a tých coinov sú tisíce. Je absolútne nemožné mať vo všetkom prehľad a preto je úplne normálne a bežné, že bežnému človeku veľa príležitostí jednoducho ujde.

Využi akciu -30% na členstvo Trader 2.0

U nás sa všetko to najdôležitejšie snažíme zhrnúť a vyfiltrovať zbytočné informácie od tých podstatných. Za posledné mesiace sme chytili niekoľko coinov ktoré spravili už viac ako 10x, takže ak chce človek z tejto možnosti vyťažiť úplne maximum, tak sám na to stačiť nebude.

Halving je príležitosťou pre všetkých. Zdroj: X

Špecifiká nadchádzajúceho halvingu

Dobre, vráťme sa teda k špecifickému súčasnému bullrunu. Čím je iný ako tie predchádzajúce?

Nemali sme žiadnu bearmarket rally a ATH sme dosiahli už pred halvingom. Rovnako oproti roku 2020 a 2021 je iné aj to, že máme ako v USA, tak aj EÚ vysoké úrokové sadzby. Avšak musím pripomenúť, že aj v roku 2017 sa úrokové sadzby zvyšovali a Bitcoin aj napriek tomu mal silný bullrun. Rovnako tu máme ETF v USA a dnes už aj v Hongkongu. To je silný nákupný tlak, ktorý tu v minulosti nebol.

Možné scenáre po halvingu. Zdroj: X

Čo teda môžeme očakávať od ďalšieho vývoja?

Myslím si, že práve kvôli ETF-kám a vysokým úrokovým sadzbám musíme byť naozaj v strehu. Ja osobne si aktuálne nerobím nejaké dlhodobé scenáre, ale naozaj každý deň sa snažím sledovať, či a ako ETF fondy nakupujú. Čo robia napríklad ťažiari, čo robia dlhodobí hodleri a či pribúda ten retailový zákazník. Sledujem teda dosť on-chain dáta a samozrejme grafy. Každý cyklus je trochu iný, takže by som nečakal nejaké väčšie prekvapenie aj tento rok.

Na jeseň sú v USA prezidentské voľby, čiže dovtedy by tie trhy mali byť ako tak v poriadku a mali by držať. Potom je to vo hviezdach.

Ďakujeme za rozhovor. 

Ďakujem aj ja.

Ďalšie zaujímavé čítanie: Bitcoin a Ethereum: Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského

O autorovi

Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.

Top zaujímavosti a novinky

Bitcoin a Ethereum - Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského
6. mája 2024
Týždenný kalendár investora (6. 5. – 12. 5. 2024)
6. mája 2024
Jan Berka: FED by mohol skrotiť infláciu bez toho, aby sa „niečo rozbilo“
4. mája 2024
Ponechá FED sadzby na rovnakej úrovni? Odpovedá analytik XTB Marek Nemky
1. mája 2024
binance_add

Najčítanejšie

Úrokové sadzby na maximách - príležitosť pre vaše úspory
7. mája 2024
Bitcoin a Ethereum - Týždenná analýza Jakuba Kraľovanského
6. mája 2024
Binance - najväčšia kryptoburza sveta
5. mája 2024
Jan Berka: FED by mohol skrotiť infláciu bez toho, aby sa „niečo rozbilo“
4. mája 2024
Návrat hore